Aan de slag

Gepubliceerd op 29 maart 2021 om 10:18

Na maanden van voorbereiding is het zover: ik begin met ABContext! Aan alle kanten word ik bewonderd, dat ben ik niet zo gewend. Als ik mensen namelijk vertel dat ik aan de slag ga als zelfstandig tekstschrijver, dan hoor ik: ‘wat knap zeg! Dat jij dat durft in deze moeilijke tijd…’ 

Maar zo zie ik het zelf eigenlijk helemaal niet! Voor mezelf beginnen is iets wat ik al heel lang wil, maar waar het door allerlei omstandigheden nooit van is gekomen. Het was er, op de een of andere manier, nooit een goed moment voor. Ik moest er zelf voor de volle 100 % van overtuigd zijn… en geen procentje minder!

Voor mij viel het kwartje zomaar ineens:  ‘dit wordt het!’ En alles ga ik zelf doen: van de website maken tot en met de boekhouding. En van dat laatste heb ik helemáál geen kaas gegeten – ik heb een talenknobbel, geen rekenknobbel. Maar als ik het niet probeer, ga ik er ook nooit handigheid in krijgen, zo zie ik het.

Ik haal veel inspiratie uit de mensen om me heen die ik, op mijn beurt, ook bewonder. Als zij het kunnen, kan ik het ook! Toch komt, zoals een heel goede vriend van mij het omschrijft, af en toe de ‘saboteur’ (een klein stemmetje in je hoofd) zich ermee bemoeien: ‘Is dit nu wel het juiste moment?’ En soms zegt hij: ‘Ben je wel goed genoeg?’ Die stem van de saboteur…. het is blijkbaar normaal dat ik die af en toe hoor, maar dáár moet ik niet te veel aandacht aan besteden. Hij haalt mij namelijk omlaag. 

Ik bekijk het maar zo: als ik het niet probeer, zal ik nooit weten of dit iets gaat worden. En ja, ik geloof oprecht dat bepaalde dingen zijn voorbestemd om zo te zijn. Maar spannend vind ik het wel!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Elise
6 maanden geleden

Heel veel succes!