Wie ben ik?

Ik ben Margreet Schulte, aangenaam kennis te maken! Mijn moeder heeft zo’n beetje mijn hele leven al geroepen: ‘Margreet, je moet iets met talen gaan doen…’ Maar ja, wie luistert er altijd precies naar zijn/haar moeder? Ik, eigenwijs, deed dat lange tijd niet. Maar uiteindelijk (na járen) wel, want diep van binnen wist ik altijd: ik ben goed in talen. Strafwerk op de basisschool… ik hoor ’t de meester nog zeggen: ‘Pak maar een blaadje uit het vierde laatje’. Ik moest dan voor straf een opstel schrijven, maar daar had hij mij niet mee, dat vond ik juist leuk om te doen!

Maar liefst veertien (!) jaar heb ik met veel plezier gewerkt voor een uitgeverij als redactrice/correctrice. Ik heb intensief samengewerkt met correspondenten om hun schrijfniveau naar een hoger plan te tillen, ontelbaar veel (commerciële) teksten heb ik gecorrigeerd en gelezen. Ik heb klanten geadviseerd over hoe je toch ingewikkelde materie zo laagdrempelig mogelijk maakt voor iedereen om te lezen. Maar met evenveel plezier heb ik ook dictees geschreven en de burgemeester van Den Bosch geïnterviewd.

Na in Frankrijk en Veldhoven te hebben gewoond, woon ik intussen sinds enkele jaren in het Noord-Brabantse Steensel. Ik ben getrouwd met een Fransman (dus op de koop toe spreek ik ook vloeiend Frans!) en samen hebben we twee dochters. Verder vind je mij regelmatig in het bos met de hond en op de golfbaan.

"Ik doe een goed woordje voor je!"